ACS 50 jaar!

In 2021 bestaat de Aero Club Salland vijftig jaar, en dat wordt gevierd. Op deze pagina is een overzicht van de vieringen en festiviteiten te vinden. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal wordt er door een aantal leden ook een jubileumboek gemaakt waarin de rijke historie van onze mooie club wordt samengevat. Een klein voorproefje daarvan is al te lezen op de pagina geschiedenis.

Jubileumactie cursus

Al 50 jaar heeft de ACS als doel om zo veel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier te leren zweefvliegen. Om de volgende 50 jaar van ons bestaan op dezelfde voet door te zetten krijgen daarom in 2021 de eerste 50 boekingen een korting van, jawel, 50 euro! Vul de actiecode in bij het bestellen.

Open dag – gecanceld

Helaas is de open dag van 15 mei gecanceld vanwege de nog geldende coronamaatregelen. Uiteraard kunt u nog wel gewoon een vlucht boeken, kijk op de pagina zelf vliegen voor de mogelijkheden.

Sallands Overland Weekend – za 22 en zo 23 mei

Zoals ieder jaar organiseren wij dit weekend, waar in alle vliegtuigen van onze club ‘overland’ gaan. Er worden opdrachten tussen de 100 en 400 kilometer uitgeschreven. Het vliegtuig die dit het snelst aflegt, wint. Nu is, in tegenstelling tot de Sallandse Tweedaagse (dit jaar op 26 en 27 juni), winnen slechts bijzaak. Alle leden laten proeven aan het overlandvliegen en plezier hebben staat voorop. Er zijn drie klassen. Om het lustrumjaar luister bij te zetten zal er een historische klasse zijn voor de old-timers. De trainingsklasse is gevuld met alle vliegtuigen die normaal voor de opleiding worden gebruikt en normaal nooit zulke lange en verre vluchten maken. Dit geeft ook de mogelijkheid aan onervaren leden om een keer overland te gaan met een instructeur. Als laatste is er de ‘Grand Prix’-klasse voor alle prestatiekisten. Tijdens de dag is het natuurlijk mogelijk voor belangstellenden om te komen kijken naar het opstijgen (tussen 12 en 14) en finishen (tussen 16 en 18) van de vliegtuigen. Meld je alsjeblieft wel eerst bij de kantine.

Feestavond

Voor leden en genodigden zullen wij het 50 jarig bestaan vieren door middel van een feest in en om onze hangaar. Belangstellende oud-leden kunnen contact opnemen voor meer informatie.