Sallandse tweedaagse 2004

Dag 1

De eerste dag van de Sallandse Tweedaagse moest helaas gecancelled worden. De wedstrijdleiding hoopte nog op een klein venstertje van redelijk goed weer, maar in de loop van zaterdagochtend werd duidelijk dat dit er niet in zou gaan zitten.

Tijdens de meteobriefing brak boven Salland een enorm onweer los dat de sombere boodschap van meteoman Jan Broenink nog eens onderstreepte. De verzamelde vliegers en ophalers brachten de rest van de dag door op de kartbaan of bekeken de nieuwe Hydrostart lier.

Dag 2

Zondag begon grijs, maar de meteo zei dat het 's middag misschien iets beter zou worden. Daarom kreeg de Club/Standaard klasse een opdracht van 137 kilometer en de Ren/Open klasse 151 kilometer. Na rustig geboxed te hebben werd het tegen een uur of twee dan inderdaad een stuk beter. De snuffelaar hoefde in een van de eerste opklaringen geen moeite te doen en steeg in een mum van tijd naar de basis. Gelukkig toch nog een vliegdag!

In de Open klasse won Ronald Termaat in de XXL met 104 km/u. Tweede werd Jos Minnema in de 209 en derde Karel Termaat in de XT. In de Club/Standaardklasse won Jeroen Verkuijl, op de hielen gevolgd door Luc Bos. Jeroen en Luc hadden precies evenveel punten, maar de gemiddelde snelheid van Jeroen was iets hoger. Erik Busser werd derde in de JE.

De wedstrijdleiding