Sallandse tweedaagse 2014

Dag 1

Na de iets verlate briefing door wedstrijdleider Robert de Muynck gingen de deelnemers zich klaarmaken voor de opdracht van die dag. De box tijd was 13:00 en de weersverwachting was niet al te best. Gelukkig bleek het weer beter te worden dan voorspeld, waarna de deelnemers van de Combi en de 18m klasse een B opdracht kregen die niet, zoals gebruikelijk, kleiner maar juist groter was dan de originele A opdracht!

Bij de ASK21 klasse, met 4 deelnemende kisten, werd gewerkt met het zgn. Grand Prix systeem, waarbij alle deelnemers tegelijkertijd over de startlijn gaan en diegene die als eerste terug is, wint. Peter Schellenberg in de SD wist deze klus als eerste te klaren, en ook Peter Bakker in de ST kwam terug, maar bleek na inleveren van de log file de verkeerde brug bij Deventer gerond te hebben. Dit geldt dan als een buitenlanding op die locatie, dus helaas 0 punten!

Dag 1 werd traditioneel afgesloten met een gezellige en geslaagde BBQ verzorgd door onze eigen Bep & Fred.

Dag 2

Voor dag 2 gold helaas het tegenovergestelde. De verwachting was goed, maar het weer ontwikkelde zich juist wat minder. Precies boven het veld lag een hardnekkige afscherming waardoor de thermiek zich maar moeizaam ontwikkelde. Iets ten zuiden van de ACS was het weer prima. De opdrachten werden naar beneden bijgesteld.

De Open en Combi klasse wisten daarvan te profiteren, maar de Club en ASK21 klasse gingen achter elkaar "onderuit". Sommigen hebben het nog een tweede, of zelfs derde keer geprobeerd, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot een 3-tal buitenlandingen in de Club klasse op een prachtig biljartlaken bij Uddel op de Veluwe, en eentje op vliegveld Teuge.

Uitslagen

De ACS wist het thuisvoordeel ten volle te benutten en in drie van de vier klasses de eerste plaats op te eisen. Uiteindelijke winnaar in de 18 m klasse werd ACS-er Hadriaan van Nes, die met slechts 50 punten afstand Wouter Van Willenswaard van de Amsterdamsche achter zich wist te laten. In de ASK21 klasse kon Peter Schellenberg de eerste plek opeisen, omdat op dag 2 verder geen punten gescoord waren in deze klasse. Martin Bierhuizen mocht, met een diabolisch 666 puntentotaal, de eer opeisen in de Combi klasse, op de voet gevolgd door Frank Schellenberg van GLC Illustrious. In de club klasse ging Alexander Diepeveen van de Gooise Zweefvliegclub met de eerste plaats naar huis met clubgenoot Matthijs Beekman op een tweede plaats.

Resumerend

We mogen, ondanks het wat matige zweefvliegweer, terug kijken op een geslaagde S2D editie 2014.

Tot slot een woord van dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, en uiteraard Bep & Fred en de kantinebezetting.

De wedstrijdleiding

S2D 2014 in de pers