Onze vereniging

De ACS in vogelvlucht

De Aero Club Salland is met zo'n 160 actieve zweefvliegers een van de grootste en actiefste zweefvliegclubs in Nederland. Van vroeg in het voorjaar tot diep in het najaar kun je 'op Salland' op verschillende manieren kennis maken met het zweefvliegen, van gewoon een keer mee vliegen tot het volgen van opleidingen op maat, van een dag proeven van het zweefvliegen tot introductievluchten boven de prachtige omgeving met allerlei bossen en landgoederen met onze motorzwever.

Voor alle leeftijden

De ACS is een zweefvliegvereniging voor volwassenen maar ook zeker voor de jeugd. Met een brede opleidingsvloot en speciale jeugdkampen kunnen ongeveer 30 jeugdleden hun lol meer dan op. Het speciale jeugdtarief van de ACS zorgt er voor dat het zweefvliegen ook betaalbaar blijft met een krantenwijk.

Professionele opleidingen

De ACS verzorgt al jaren professionele zweefvliegopleidingen voor beginnende en gevorderde zweefvliegers. Naast de praktijklessen, waarin vanaf de eerste vlucht het zweefvliegtuig zelf bestuurd mag worden, geeft de ACS ook nog een theoriecursus, waarin de aspecten van luchtvaartvoorschriften, meteorologie, aerodynamica en instrumenten aan de orde komen.

Prachtige omgeving

De lucht rond ons vliegveld is vrij van allerlei luchtruimtebeperkingen, waardoor overlandvliegen vanaf de ACS heel eenvoudig kan. De thermische omstandigheden rond ons veld zijn ook nog eens heel goed te noemen. Met onze Hydrostart-lier met zes trommels is er genoeg startcapaciteit om alle vliegers, clubleden en gastenvliegers, aan hun trekken te laten komen.

Op de volgende pagina's vind je meer gedetailleerde informatie over onze vereniging.