Onze vloot

De Aero Club Salland is in het bezit van een moderne vloot zweefvliegtuigen die geschikt is voor beginners, gevorderden en zelfs voor de wedstrijdzweefvliegers binnen de ACS. De leden kunnen met 11 kunststof zweefvliegtuigen en nog een motorzweefvliegtuig het luchtruim kiezen.

Bijna alle zweefvliegtuigen van de Aero Club Salland hebben een 'call sign' op de staart. Deze begint natuurlijk met de "S" (Sierra) van Salland, gevolgd door een andere letter. Hierdoor zijn onze vliegtuigen goed te herkennen. Daarnaast is de complete vloot (met uitzondering van de motorzwever) in de afgelopen jaren voorzien van een duidelijk herkenbaar kleurenschema met "auw aan je ogen" oranje markeringen. Hierdoor is een mooie uniforme vloot ontstaan waar we met recht trots op kunnen zijn.

Op de volgende pagina's wordt meer informatie gegeven over al deze zweefvliegtuigen.