Heubacher Falke PH-1544

In 2014 heeft de ACS haar oude blauw/gele Scheibe Falke ingeruild voor een (vrijwel) nieuwe Heubacher SF 25C. Dit is een tweezits motorzwever en een van de meest gebouwde motorzwevers ter wereld. De "Falke" wordt veel gebruikt voor het rondvliegen van passagiers. Omdat het een motorzwever is, en er dus geen tijd verloren gaat met thermiek zoeken, zijn doelvluchten in de omgeving mogelijk. Toch zijn ook thermische vluchten mogelijk met dit vliegtuig, de motor gaat dan gewoon uit of draait stationair. In deze motorzwever zit je (gezellig) naast elkaar. Een leerling kan dus beter zien wat de instructeur voordoet.

Slepen

Omdat er een zwaardere motor in zit, kan deze motorzwever ook gebruikt worden voor het omhoog slepen van zweefvliegtuigen en het biedt onze leden dus de mogelijkheid om hun sleepaantekening op eigen veld te behalen en/of bij te houden.

Heubacher Falke Landing (hier nog met de Deense registratie)

Vliegtuiggegevens

Spanwijdte 15,30 meter
Lengte 7,6 meter