Discus b WL PH-806

"Sierra Oscar"

De discus is een toestel voor de gevorderde overlandvliegers binnen onze club. Dit type kun je pas aanvragen nadat je overland ervaring hebt opgedaan op één van de Juniors of LS4's. Het toestel heeft een intrekbaar wiel en kan water balast meenemen zodat je sneller kunt vliegen. Dat is vooral van belang als je meedoet aan een wedstrijd, waar het doel immers is om zo snel mogelijk te finishen. Dankzij de "oortjes" (winglets) worden de prestaties nog iets beter!
Ook dit vliegtuig is voorzien van een modern GPS systeem voor de navigatie, maar ook kan met dat apparaat de hele vlucht gelogd worden. Deze log bestanden worden tegenwoordig gebruikt bij het beoordelen van prestaties en bij wedstrijden zoals onze Salland tweedaagse.

Vliegtuiggegevens

Spanwijdte 15 meter