Kampjes op Salland

Lekker op kamp in eigen land

Een zweefvliegkamp in Duitsland, Frankrijk, Tsjechië is natuurlijk geweldig. Maar ook wel een beetje ver, voor sommige clubleden. Zeker als je niet meer dan een weekje vrij kunt maken, blijven er na aftrek van heen- en terugreis nog maar een paar vliegdagen over.

Dat is natuurlijk anders wanneer je gewoon in Nederland blijft. Organiseer eens een zweefvliegkamp als gast van de Aero Club Salland bij Lemelerveld, een mooi terrein in een mooi gebied met de uitstekende thermische condities van de Sallandse Heuvelrug. Er is een camping – alleen voor zweefvliegers en hun aanhang(ers) - een professioneel gerund clublokaal, sanitaire voorzieningen, de perfecte koffie van Bep en Fred: het kan niet op!

Professionele organisatie

Er gaat ook niets boven de Sallandse zweefvlieg-infrastructuur. De ACS zorgt voor een lier met lierman en instructeur die de dagelijkse briefing van maandag tot en met vrijdag verzorgt, het opstellen begeleidt, veiligheid in de gaten houdt, als aanspreekpunt voor alle zweefvliegvragen fungeert, etcetera. Uiteraard staat ook het rijdend materieel (kabelwagen, tractor, veldophaalwagentje enz.) ter beschikking van de gasten.

Van lesvluchten tot overland

Afhankelijk van de drukte en het eigen ACS cursusbedrijf kan er instructie worden gegeven aan leden van de gastclub, maar doorgaans wordt er voor die lesvluchten een eigen instructeur meegenomen. Is het kamp vooral bedoeld voor overlandvluchten dan zullen de vliegers weinig ondersteuning nodig hebben. Wel gaan we ervan uit dat de gasten net als de ACS privévliegers op de grond actief meehelpen om het vliegbedrijf draaiende te houden.

Stalling

Voor ‘lastige’ tweezitters zoals de Twin Astir bijvoorbeeld kan er wel een gratis plaatsje in de hangar worden vrijgemaakt, zodat die niet dagelijks moet worden opgebouwd en afgebroken. Alle andere vliegtuigen kunnen in de aanhangers langs het veld worden gestald.

Vriendelijke prijzen

Komt er een behoorlijke groep met als belangrijkste doel om vooral veel starts te maken, dan geldt er een groepstarief. Gaat het om een select groepje overlandvliegers dat aan een enkel startje genoeg heeft, dat rekenen we een losse kabelprijs. Kijk voor de tarieven op de tarievenpagina of bel eens met ons clubhuis: 0572-371543.

Boek vroeg!

Gezien andere groepen die ook bij de Aero Club Salland willen komen vliegen is het aan te raden om op tijd vast te leggen wanneer jullie willen komen. Bel de Aero Club Salland voor meer informatie.