Vliegseizoen 2007 is begonnen!

Het vliegseizoen is inmiddels van start gegaan en de eerste vluchten smaken naar meer, veel meer! Na een hele winter werken aan de vloot, het rollend materieel, de gebouwen en terreinen, is voor de zweefvliegers van de Aero Club Salland nu dan de mooie tijd van het jaar aangebroken: mooi weer met veel zon en dus thermiek.

Sinds begin maart wordt er weer gezweefvliegd bij de Aero Club Salland. Eerst waren we bang dat het vliegveld door de vele regenval nog te nat zou zijn, maar de drainage doet haar werk goed: het veld is gelukkig goed begaanbaar. De vloot is nagenoeg klaar voor het nieuwe vliegseizoen en ook het rollend materieel staat er weer goed voor. Alleen de software in de Hydrostart krijgt nog een update.

De eerste vluchten staan altijd in het teken van 'checkstarts', waar de leden even met een instructeur een vluchtje maken om te zien of ze het nog niet verleerd zijn. Hierna mogen ze dan weer zelf in een eenzitter wat vluchten maken. Ondanks de harde wind werden er op zondag 25 maart zelfs nog mooie thermische vluchten gemaakt. Enkele leden hebben zelfs al weer op 1400 meter hoogte gehangen! Dat belooft veel goeds voor de rest van het vliegseizoen...

Enkele foto's van deze vliegdagen, genomen door Oedske Osinga, zijn te vinden in het fotoboek van deze site.

Zittend in de zon, wachten op de volgende vlucht

Zittend in de zon, wachtend op de volgende vlucht