Pasen bij de Aero Club Salland

Een zeer verzorgde en dus smakelijke paasbrunch, vele mooie vluchten en een groot paasvuur waren de ingredienten van zeer geslaagd paasweekeinde bij de Aero Club Salland.

Eerste paasdag begon wat mistig, maar de verdere weersvoorspellingen waren veel belovend. De vliegtuigen zijn dus voor de inmiddels traditionele paasbrunch naar het veld gebracht waarna het even wachten was op beter zicht tijdens de brunch. Deze paasbrunch wordt ieder jaar weer professioneel verzorgd door Bep en Fred van Eijk, onze restaurantbeheerders. Ook dit jaar konden we weer genieten van bolletjes, sapjes, salades en natuurlijk eieren.

Na de brunch is er fanatiek gevlogen: goede thermiek maakte vele lange vluchten mogelijk. Om het late begin van de dag een beetje te compenseren is er in de vroege avond flink door gevlogen en het goede zicht met de ondergaande zon maakte deze late vluchten extra mooi.

De avond werd afgesloten met het verbranden van ons snoeihout op ons paasvuur. Gezien de droogte van de laatste weken is wel eerst nog even contact opgenomen met de meldkamer (brandweer) om even na te vragen of er nog beperkingen waren, maar we mochten onze gang gaan. Een mooi fik was het gevolg, met meters hoge vlammen!

Enkele foto's van Pasen bij de Aero Club Salland, genomen door Martin Grim, zijn te vinden in het fotoboek van deze site.