Voorjaarskamp bij de ACS

Tijdens de eerste week van mei, de meivakantie voor scholieren, is er op de Aero Club Salland een voorjaarskamp gehouden. Samen met de leden van de EZZC, de eerste Zaanse zweefvliegclub, hebben de leden van de ACS genoten van het werkelijk prachtige zweefvliegweer.

Koninginnedag begon al mooi. Ondanks de harde wind konden er al mooie vluchtjes gemaakt worden. De dagen erna werd het eigenlijk steeds mooier en de prestaties waren er dan ook na.

Twee ACS-leden hebben bijvoorbeeld het fel begeerde GPL (Glider Pilot License) gehaald. Met dit bewijs mogen zij nu ook overland- en introductievluchten maken. Naast de nieuwe GPL-ers hebben verschillende ACS-leden ook nog C-brevetten en onderdelen van het D-brevet gehaald (1000-meters of vijfuursvluchten).

Zulke thermische omstandigheden als we de eerste week van mei hadden zijn geweldig, maar ook weer niet uitzonderlijk. De ACS-leden wisten dus wel wat ze konden verwachten, maar vele EZZCers - die normaal bij Castricum een hoogtebeperking hebben van 450 meter - konden hun lol niet op! De EZZCers hebben dan ook "hun schade" flink ingehaald. Vele C-tjes, 1000-meters en 50-kilometers waren dus de oogst van deze super week zweefvliegen.

In het fotoboek zijn een aantal foto's te vinden van deze prachtige zweefvliegweek.

EZZCers klaar voor de start

Klaar voor de thermiek!