ACS lid Nederlands kampioen!

Van 18 tot en met 27 mei 2007 zijn de Nederlandse Kampioenschappen zweefvliegen gehouden op het vliegveld Stendal-Borstel in Duitsland. De wedstrijd is gevlogen in de clubklasse, gecombineerde klasse (standaardklasse gecombineerd met de 15 meter klasse en 20 meter tweezittersklasse) en openklasse (18 meter klasse samen met de echte openklasse). De Aero Club Salland werd vertegenwoordigd door Martin Bierhuizen en Robert de Muynck in de gecombineerde klasse en Hadriaan van Nes in de openklasse. Aan het einde van deze NK zweefvliegen had Hadriaan in de openklasse de meeste punten verzameld en nu mag hij zich dus Nederlands Kampioen noemen!

Nederlands kampioen zweefvliegen 2007 (openklasse), Hadriaan van Nes

De afgelopen Nederlands Kampioenschappen zweefvliegen zijn gehouden met wat wisselend weer. Toch zijn er nog een zestal wedstrijddagen geweest waarop de vliegers zich van elkaar konden onderscheiden. Daarmee is het een geldig Nederlands kampioenschap (er zijn minimaal 4 wedstrijddagen nodig). De opdrachten varieerden zo rond de 250 kilometer.

Van de zes vliegdagen is Hadriaan van Nes praktisch iedere keer in de top vier geeindigd. Op de tweede dag heeft hij zelfs de dagoverwinning gehaald. Aan het einde van het kampioenschap was het verschil met nummer twee, Ronald Termaat, opgelopen tot 225 punten! Met recht mag Hadriaan zich nu Nederlands Kampioen noemen.

Binnenkort zijn de Europese Kampioenschappen, waar Hadriaan ook aan deel zal nemen. Hopelijk lukt het hem om daar net zulke goede prestaties neer te zetten.