ACS-lid weer Nederlands kampioen!

Van 13 tot en met 22 mei werden in Stendal, Duitsland, weer de Nederlandse kampioenschappen zweefvliegen gehouden en ook dit jaar is ACS-lid Hadriaan van Nes er in geslaagd om de titel in de open klasse op te eisen! Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Hadriaan tweede is geworden in de open klasse, achter de Japanner Makoto Ichikawa, maar als eerste Nederlander gaat de titel weldegelijk naar Hadriaan.

Dit jaar deden enkele wereldtoppers, zoals als bijvoorbeeld Makoto Ichikawa en Wolfgang Janowitch (de huidige vice-wereldkampioen), mee aan het Nederlands Kampioenschap Zweefvliegen. Dit open-NK is door velen gebruikt als testcase voor de komende wereldkampioenschappen in Luesse, niet ver van Stendal. En een goede training is het gebleken. Met zes wedstrijddagen en opdrachten van meer dan 500 kilometer konden de deelnemers tonen wat ze waard zijn.

De strijd in de open klasse ging uiteindelijk tussen Makoto Ichikawa, Rien Bastiaanse en Hadriaan van Nes. Voor de laatste wedstrijddag voerde Hadriaan het klassement nog aan, maar Makoto wist de laatste dag zeer goed te presteren en wist zo Hadriaan in het totaal klassement te achterhalen.

Top drie van het NK zweefvliegen 2008

Top drie van het NK zweefvliegen, open klasse. Links onder de Nederlands Kampioen Hadriaan.