Nieuwe lichtbus vordert gestaag!

Een groep leden van de Aero Club Salland is al een tijdje druk bezig met het verbouwen van een soort bouwkeet tot nieuwe super-de-luxe lichtbus: de "verkeerstoren" op ons vliegveld. Afgelopen zondag is er een grote mijlpaal behaald: de koepel is op de lichtbus geplaatst!

De oude lichtbus stamt uit begin jaren '90 en heeft zo langzaam aan zijn beste tijd gehad. Vandaar dat er nu iets nieuws moet komen. Bouwkundige Paul Berends heeft een concept uitgedacht voor deze nieuwe lichtbus en onder zijn leiding werken Peter, Alexander, Cor, Sjors, Jan en Ton al een tijdje aan de nieuw bus: nieuwe buitenkant, nieuwe binnenkant en nu dus de nieuwe koepel.

Het plaatsen van deze koepel was een precies en lastig werkje. Het frame waarop de toren staat moest uitermate nauwkeurig aangebracht worden en de stormbestendige constructie moest met een klein kraantje zelfs omhoog getakeld worden. Met deze nieuwe koepel is het hoogste punt van dit bouwwerk bereikt, hetgeen aanleiding was voor een klein feestje. Met een flesje champagne is dit gevierd.

Nu de toren nagenoeg klaar is komt het moment van de echte feestelijke invoering van de lichtbus steeds dichterbij. Tot die tijd zal er echter nog wel wat geklust moeten worden: nieuw dakleer, werkblad, opbergruimte voor accus en chutes, werkbankje, verfje, elektronika om licht te geven, etc. Het resultaat zal geweldig zijn...