S2D '08, maximale eruit gehaald

Afgelopen weekend, 28/29 Juni 2008, is de Sallandse Tweedaagse, of S2D, gehouden op het vliegveld van de ACS. De S2D is een jaarlijkse wedstrijd die samen met andere tweedaagse zweefvliegwedstrijden in Nederland deel uitmaakt van de G-NL, een organisatie met het doel de uitslagen van verschillende wedstrijden samen te voegen tot een landelijk klassement.

Dag 1

Dat de S2D een populaire zweefvliegwedstrijd is in Nederland, bleek eens te meer door de opkomst van 45 deelnemers. Dit ondanks matige vooruitzichten voor de eerste vliegdag. Met een kleine kans op een gaatje in het wolkendek, is de eerste dag toch opgesteld, maar tijdens dit 'boxen' werden de hemelse sluizen opengezet en was men gedwongen deze dag af te blazen.

Dag 2

De vooruitzichten voor de tweede dag waren hooggespannen, maar helaas bleef een hardnekkig wolkendek roet in het thermische eten gooien. Dit deed de organisatie besluiten om de B opdrachten te laten vliegen. Veel deelnemers zakten bij hun eerste poging om weg te komen onderuit, zodat het startbedrijf tot 16:00 uur in de weer moest blijven om alle deelnemers in de lucht te krijgen. De in eigen beheer gebouwde zes trommel hydro-start lier van de ACS klaarde deze klus zonder problemen.

Voor een wedstrijd verslag van deze S2D kijk hier.