ACS zomerkamp 2008 groot succes

Het ACS zomerkamp 2008, dit jaar wederom op de Bischofsberg te Mellrichstadt waar we te gast waren bij de Flugsportvereinigung Mellrichstadt e.V., gaat als groot succes de (foto) boeken in. Mellrichstadt is een bekend veld voor de ACS zomerkampgangers, we waren daar al in 2002, 2003 èn 2004. Waarom dan nu weer? Lees verder!

Mellrichstadt is gezellig!

Om de een of andere reden is Mellrichstadt gewoon een héél gezellig veld. Waar het precies door komt? Eén heel belangrijke factor vormt het feit dat de gezellige Beierse kantine pàl naast de startplaats ligt. Dat betekent dus dat de kisten letterlijk vóór je neus starten èn landen. Landen ook? Jazeker, want op Mellrichstadt wordt in principe geland tegen de lierstartrichting in!. Dat lijkt in eerste instantie gekkenwerk, maar in de praktijk werkt het prima. Het vereist uiteraard iets meer opletten van alle betrokkenen, en door correct melden van 'Position' via de radio is iedereen op de hoogte dat jij binnenkomt voor een landing.

Daarnaast ligt het veld gewoon schítterend bovenop een heuvel, zodat je rondom het prachtige Röhn middelgebergte ziet liggen. Heerlijk uitzicht dus als je 's morgens je tentje of caravan uitkomt, want de camping is gewoon naast de startbaan. Als het startbedrijf bezig is lijkt het soms net of ze je tent invliegen!

Prestaties

Het zomerkamp is dè gelegenheid om eens op een ander veld te vliegen. Zéér leerzaam, zeker zo'n smal veld --gemeten naar verwende ACS begrippen-- waar dan ook nog eens een keer tegen de startrichting in wordt geland, licht heuvelaf, soms wind mee! Pffff... Anderen grijpen het kamp aan om examen te doen, een sleepstartje te nemen, of eindelijk eens die overland te vliegen waar je in Nederland steeds maar niet aan toekomt.

Donnerwetter!

Dat het weer in het bergachtige Duitsland snel kan omslaan, bleek maar weer eens tijdens de tweede week. Een plotselinge plensbui, letterlijk bij heldere hemel, deed met forse windstoten en water, héél véél water, een geduchte aanslag op de tenten. Gevolg: één tent weggeblazen en een paar met waterschade. Gelukkig waren alle kisten op tijd geland en was daar verder geen schade. Iedereen flink geschrokken en onder de indruk, dat wel!