ACSer 13e op WK zweefvliegen

Van 2 tot en met 16 augustus werden de WK zweefvliegen gehouden op het Duitse zweefvliegveld Lüsse, vlak bij Berlijn. Aero Club Salland-lid Hadriaan van Nes was een van de deelnemers namens Nederland in de 18-meter klasse. In een veld met de 50 beste 18-meter vliegers van de wereld haalde Hadriaan uiteindelijk een dertiende plek, hetgeen een zeer goede prestatie is!

Podium

De hele Nederlandse ploeg heeft zeer goede prestaties geleverd. In dezelfde 18-meter klasse heeft Ronald Termaat zelfs de tweede plek gehaald. Tot op de laatste vliegdag was er een zeer spannende strijd met de Fransman Olivier Darroze, die door Ronald maar nipt verloren werd. In de 15-meter klasse haalde Mark Leeuwenberug in zijn allereerste WK ooit een derde plek in het eindklassement en in de open klasse (zweefvliegtuigen met een spanwijdte van rond de 25 meter) haalde Francois Jeremiasse een zevende plek en Peter Batenburg een elfde plek in het eindklassement.

Video-impressie

Hieronder is een mooie video-impressie te zien van de tweede wedstrijddag van het WK.