ACS vliegt 3500 km in één dag

Het weer was ons zaterdag 16 augustus wel heel erg goed gezind. Mooie cumulus in Nederland en Duitsland, goed stijgen, weinig wind: ideale omstandigheden dus voor lange, verre vluchten. Aan het einde van de dag hadden de verschillende ACS-leden samen maar liefst 3500 kilometer overland gevlogen!

Mooie cumulusbewolking te zien vanuit een zweefvliegtuig

Overlandvliegen is voor veel zweefvliegers waar het allemaal om draait: zo veel mogelijk kilometers afleggen, het liefst naar gebieden waar je nog niet eerder bent geweest. Het mooie weer van 16 augustus liet dit ook bijzonder goed toe en een aantal vluchten van boven de 500 kilometer zijn hiervan het bewijs.

De vluchten

Hieronder vind je een lijstje van de "OLC" (online contest; een soort open zweefvliegwedstrijd tussen alle zweefvliegers van een bepaald land) van de vluchten van de ACS van 16 augustus. Via deze links kan je zien wie waar gevlogen heeft en hoe hoog hij daar zat. Ook kan je de vlucht nog eens in Google Maps bekijken.

Meer!

Zo'n dag smaakt naar meer, veel meer! Als er nog een beetje mooie nazomer aankomt zullen de ACS-leden nog vaak van dit soort overlandvluchten maken, om zo de huidige tweede plek in het OLC-verenigingsklassement zo goed mogelijk te verdedigen.