Buitenlanding in de pers

Een buitenlanding van één onzer leden heeft de plaatselijke pers gehaald.

Buitenlanding op Urk

Tijdens een overlandvlucht werd betrokken vlieger overvallen door een naderend front in de buurt van Urk. Toen ook de turbo niet wilde starten, bleef er geen andere mogelijkheid dan een buitenlanding "op Urk". Hieronder het artikel van deze gebeurtenis zoals neergepend door een verslaggever van een plaatselijke web site.

Foto van de buitenlanding

Voorbijgangers wreven zich maandagmiddag verbaasd in de ogen. In de akker van boer Bos, langs de Urkerweg, stond een vliegtuig. Geen aanzet tot Urk Airport, bleek bij navraag, maar het resultaat van een toch wel benauwd avontuur van een Emmeloordse zweefvlieger.
De man was bij Lemelerveld opgestegen voor een tocht richting Urk. Daar wilde hij enkele luchtfoto's maken, om vervolgens via een bocht over Duitsland terug te keren. Maar toen een bui kwam opzetten viel de broodnodige thermiek weg. Zonder deze opstijgende lucht is het onmogelijk om te blijven zweven. Toen het opstarten van de hulpmotor niet lukte, zat er niets anders op dan een geschikte plek te zoeken voor een noodlanding. Het werd de groene tarweakker van Bos, die door de piloot voor gras werd aangezien. Daar landde hij keurig, zonder schade aan vliegtuig of lijf en leden. Ook de tarwe kwam er goed van af. Het vliegtuig werd daarna door de agrariër naar het pad gesleept en later die dag teruggereden naar het zweefvliegveld.

bron: http://www.opurk.nl/