Open dagen Deltion in Zwolle

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari hield het ROC in Zwolle, het Deltion college, open dagen voor al hun opleidingen. Hieronder zit natuurlijk ook de afdeling "Luchtvaarttechniek" en om deze opleiding wat te ondersteunen stond de ACS op deze open dagen met een van onze vliegtuigen.

Mensen bij de PH-1293 op de open dagen van het Deltion college

Hoe zwaar?

Om alle bezoekers een klein beetje te testen was er de vraag hoe zwaar nu het zweefvliegtuig, een SZD-51-1 Junior, is. Iedereen mocht even kijken, voelen en in de kist zitten om zo er achter proberen te komen wat het gewicht is van de PH-1293. Ongeveer alle schattingen zijn wel gemaakt, maar het goede antwoord is uiteindelijk 238,5 kg. Dit is afgelopen week vastgesteld bij een nieuwe weging van het vliegtuig.

Winnaars

Na controle van alle inzendingen zijn er uiteindelijk drie mensen die het juiste antwoord ingevuld hebben! Deze winnaars krijgen van de Aero Club Salland een rondvlucht aangeboden. Een dezer dagen zal met hen contact op worden genomen. Alle andere inzenders nodigen we natuurlijk ook van harte uit om een vlucht te komen maken, om zo misschien wel een mooie basis te leggen voor een carriere in de luchtvaart!

De mensen die de rondvlucht gewonnen hebben zijn:

Demontage van de PH-1293

Je tilt het vliegtuig, in onderdelen, zo op!