ACS-er 2e plaats zomerwedstrijden

Van zondag 18 juli t/m zaterdag 24 juli zijn op zweefvliegveld Malden met zijn karakteristieke kruis midden in het bos, de zomerwedstrijden zweefvliegen gehouden.

Opstap naar NK

De zomerwedstrijden (ZW) gelden als een opstap naar de Nationale Kampioenschappen zweefvliegen. Deze wedstrijd is de enige IGC aangesloten kwalificatiewedstrijd in Nederland voor de NK.

Verslag clubklasse

In de clubclasse hadden zich 10 vliegers aangemeld voor deelname, waaronder ACS-er Hinse Osinga met de club Pegase. Direct op de eerste wedstrijddag liet Hinse zien dat hij er zin in had. Met een ongeloofelijk hoge gemiddelde snelheid van 102 km/u, en dat zonder water, in een opdracht van meer dan 300km wist Hinse de dagoverwinning op te eisen. Ook de tweede dag ging de dagoverwinning naar Hinse. Tot de laatste vliegdag bleef het spannend of de opgebouwde voorsprong voldoende zou zijn voor de eerste plaats. In een sportieve strijd wist Rik van den Brink het gat echter te dichten en de eerste plek op te eisen. Zowel hij als Hinse hebben hiermee hun NK kwalificatie voor 2011 op zak.

Uitslagen

Voor de daguitslagen, opdrachten en het eindklassement kun je terecht op soaringspot.

Clubclasse

1. Rik van den Brink, VCT, 3945 punten