Extra voordelig zweefvliegen voor de jeugd

Ook in 2011 is er weer een iFly-actie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaardenden (KNVvL) in samenwerking met de European Pilot Selection and Training (EPST). Circa 80 jongeren van 14 tot en met 19 jaar krijgen de kans om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs!

Om deel te mogen nemen aan deze iFly-regeling dien je een HAVO- of VWO-opleiding te volgen met Nederlands, Engels, Wiskunde in het vakkenpakket. Ook moet je voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart. Tevens wordt geeist dat kandidaten nog geen enkele vliegerervaring hebben.

European Pilot & Selection Training (EPST) en KNVvL-Afdeling Zweefvliegen ondersteunen de regeling financieel. Ze verwachten dat er enthousiaste zweefvliegers en toekomstige burgerluchtvaartpiloten uit voortkomen.

Aanmelden

Je moet je voor 15 januari 2011 opgeven. Dit kan via het online opgaveformulier. Voor 1 maart 2011 ontvang je bericht of je voor de iFly-regeling in aanmerking komt.

Geef je snel op! Dan kan je met Pasen al beginnen met je zweefvliegopleiding en de meivakantie zal bij de Aero Club Salland helemaal in het teken staan van een jeugdzweefvliegkamp!

Uitgeloot?

Als je niet in aanmerking komt voor de iFly-regeling of als je wordt uitgeloot, dan heeft de Aero Club Salland voor 14 tot 18 jarigen een scholierenactie waarmee je alsnog goedkoop met het zweefvliegen kan beginnen! Vraag via het onderstaande formulier meer informatie aan over de iFly of over de jeugdactie van de ACS.

iFly-informatieformulier