ACS 40 jaar!

Dit jaar bestaat de Aero Club Salland 40 jaar! Onze vereniging is daarmee relatief "jong" vergeleken met de meeste andere zweefvliegclubs in Nederland. Uiteraard gaan we dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en zullen er dit jaar een aantal evenementen georganiseerd worden om dit heugelijke feit te vieren.

ACS, the early years

Hiernaast een tweetal foto's uit het prille begin van de Aero Club Salland. Op de bovenste foto is de bouw van de hangaar te zien met op de achtergrond een legertent met daarin het allereerste zweefvliegtuig van de club, een Gövier tweezitter waarmee men knusjes naast de instructeur gezeten de eerste kneepjes van het vliegervak kon leren. Op de onderste foto staat dit toestel klaar voor de start aan de vilsterse dijk. Let op hoeveel belangstelling dit wekte bij toevallige passanten!

ACS, klaar voor de toekomst

Met de huidige moderne kunststofvloot is de ACS klaar voor de toekomst. Dit jaar is een derde ASK-21 aangeschaft zodat er nog méér capaciteit is om te lessen en voor introductiestartjes.

Wat gaan we doen?

Om het jubileum jaar extra luister bij te zetten staan de volgende activiteiten op de planning:

Sallandse Overland Dag

De Sallandse Overland Dag of SOD behoeft al haast geen uitleg meer, aangezien er al diverse verslagen van eerdere edities (2007,2008 en 2009) van deze dag op de site te vinden zijn. Ook dit jaar gaat de gehele vloot van de ACS alsmede een paar prive vliegtuigen overland. De winnaar krijgt eeuwige roem en mag even de "Piet Huysmans" bokaal vasthouden.

Jubileumfeest

Geen jubileum zonder feest, dat moge duidelijk zijn! Na afloop van de SOD editie 2011, volgt een uitgebreid feest aansluitend de prijsuitreiking van de SOD, muziek, etc.
Kortom het wordt gezellig. Méér over dit feest volgt zo spoedig mogelijk op de web site.

Nederlandse Zweefvlieg Dag

De ACS is dit jaar gekozen om de NZD te organiseren. Deze landelijke manifestatie is een feestje voor alle zweefvliegers in Nederland. Dubbel feest dus voor de ACS! Kijk hier voor de site van de NZD van vorig jaar. Méér over de NZD 2011 volgt zo spoedig mogelijk, hou de site in de gaten!

Uiteraard zal daarnaast ook dit jaar de Sallandse tweedaagse (S2D) georganiseerd worden, ongetwijfeld zal ook dat weekeind (25 en 26 juni 2011) een zo mogelijk nòg feestelijker karakter kennen dan andere jaren.