3e plaats NK zweefvliegen 2011

ACS-er Hadriaan van Nes is er opnieuw in geslaagd de 3e plaats op te eisen tijdens de NK zweefvliegen 2011, een huzarenstukje dat hij al eerder wist te volbrengen in 2009.

NK Zweefvliegen 2011

De NK zweefvliegen 2011 zijn ook dit jaar weer op het Nationale zweefvliegcentrum Terlet gehouden in de periode 16 t/m 27 mei j.l.

In de open klasse deed ACS-er Hadriaan van Nes mee in zijn DG800 18 meter. In eerdere edities van het NK wist Hadriaan al goede prestaties neer te zetten met in 2007 zelfs een eerste plaats en dus Nederlands kampioen.

Nederlands weer

De NK begon met typisch Nederlands weer, hetgeen resulteerde in maar liefst drie opeenvolgende geannuleerde wedstrijddagen. Gelukkig kon er daarna 2 dagen wel gevlogen worden, en met nog één geannuleerde dag werd er uiteindelijk 6 van de 10 dagen gevlogen. Ruim voldoende voor een geldig NK.

Live meekijken

Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om een aantal van de wedstrijdvliegers "live" te volgen via de web site van Glider Tracking. Dit maakte het mogelijk om de wedstrijd van minuut tot minuut te volgen.

CLUB klasse
1. JU Patrick van Breemen-Schneider - LS 1f