ACS klaar met uitbouw

De Aero Club Salland beschikt al enige jaren over een loods voor opslag van het rollend materieel, maar deze "lierloods" was helaas net te klein voor onze eigen Hydrostart. Dat is natuurlijk onhandig en hierom heeft de ACS dan maar een uitbouw gemaakt aan deze loods. Een uitbouw waardoor de lier dus wel goed binnen past, maar ook een uitbouw die het mogelijk maakt om meer zaken netjes op te bergen.

Eigen ontwerp

Het ontwerp voor deze uitbouw komt van een van de leden van de ACS. Paul Berends is bouwkundige en was graag bereid om het ontwerp voor deze uitbouw opzich te nemen. Niet dat het een heel schokkend of vooruitstrevend gebouw moest worden dat de concurrentie aan kan met gebouwen als Centre Pompidou (Parijs) of Burj Khalifa (Dubai), maar de uitbouw moet natuurijk wel goed en degelijk, rekeninghoudend met wind, water, sneeuw, deuren, dakgoten, ...

Eigen bouw

Niet alleen het ontwerp heeft de ACS in eigen beheer genomen, maar ook bijna de hele realisatie van de uitbouw. Dus het maken van de fundering, het zetten van de spanten, het leggen van het dak en zetten van de muren. Ook de plaatsing van de roldeur hebben de leden van de ACS zelf gedaan! Laatste paar klusjes moeten nog gedaan worden, zoals het aanbrengen van een dakgoot aan en licht in de uitbouw, maar het resultaat mag er al zijn.

Veel dank gaat uit naar alle leden die hebben geholpen met het scheppen, betonmengen, spanten tillen, dak- en muurplaten op maat maken en plaatsen, weghalen van de oude buitenmuur, ophangen van de roldeur, opruimen van alle zooi, ... Door dit project in eigen beheer met eigen leden uit te voeren is het nu een echte ACS-uitbouw voor een zeer acceptabel prijsje.

Fotoverslag

Van alle bouwactiviteiten, sinds oktober 2011 tot en met mei 2011, zijn een aantal foto's gemaakt en dit fotoverslag is te zien op deze site. De laatste belangrijkste foto staat er nog niet bij: en dat is van de Hydrostart in de lierloods met uitbouw. Binnenkort zal de "grote verhuizing" plaatsvinden, maar eerst zal de afwerking van de uitbouw afgerond moeten worden... Alles op zijn tijd.