ACS ook actief in de winter

Ook buiten het vliegseizoen (maart tot oktober) is de Aeroclub Salland een centrum van activiteit. De foto’s geven een beeld wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd.

Werk in uitvoering

Zo werd er een nieuw frame gelast voor onze reservelier en werd de lierloods uitgebreid om hier al het onderhoud aan het rollend materieel te kunnen uitvoeren. Verder zijn alle vliegtuigen één voor één uit elkaar gehaald om alle kritische punten zorgvuldig te inspecteren en het nodige onderhoud uit te voeren. Ook werd er gewerkt aan de kennis van de leden. Zo loopt er een cursus voor leden die het theorie examen van het GPL (zweefvliegbrevet) willen halen en krijgen alle lierristen een opfriscursus over de veiligheid.

Betaalbaar zweefvliegen

Een zweefvliegclub als de ACS wordt draaiende gehouden voor en door haar leden. Tijdens de winter heeft iedereen een taak die past bij zijn of haar interesse en capaciteiten. De één werkt aan de gebouwen, de volgende helpt mee de vliegtuigen te onderhouden. Een ander last een nieuw frame in elkaar voor de lier. En weer iemand anders helpt de administratie en marketing uit te voeren. Op deze manier houden we de sport betaalbaar en komt iedereen tot zijn recht.