ACS gaat de bergen in!

Veel Nederlanders trekken ieder jaar naar de Franse Alpen om te skiën, te wielrennen of gewoon om van het mooie weer te genieten. Een aantal leden van de Aero Club Salland gaat ieder jaar naar dit gebied om te zweefvliegen.

In Nederland maken zweefvliegers gebruik van thermiek om hoogte te winnen. In berggebieden kun je ook op andere manieren hoogte winnen en zo langer en verder vliegen. Zo kun je gebruik maken van hellingstijgwind (wind die langs bergen omhoog geblazen wordt) en is het soms mogelijk om grote hoogten te bereiken door gebruik te maken van golfbewegingen in de lucht die alleen in bergachtige gebieden voorkomen.

De leden van de Aero Club Salland die zweefvliegen in berggebieden, doen dit onder begeleiding van de instructeurs van het Franse Nationale Zweefvliegcentrum op het vliegveld St.Auban. Ook dit jaar vlogen zij twee weken in dit gebied en bereikten hoogten tot zo’n 5200 boven zeeniveau en legden dagelijks afstanden tussen 150 en 500 kilometer af.