"Noodlanding" - "geen wind"

Op vrijdag 27 april heeft een van de leden van de Aero Club Salland een buitenlanding gemaakt bij Ees (zuid van Borger, Drenthe). Het doel was om vanaf Salland een vlucht te maken naar het zweefvliegveld van Veendam, maar boven Noord-Drenthe was er helaas minder thermiek waardoor de piloot in een weiland bij een boerderij landde. Niets aan de hand. Of toch wel...?

RTV Drenthe maakt op haar site heel dramatisch melding van een "noodlanding" door het "wegvallen" van de wind. Mooie kop, maar helaas niet waar. Ook deze buitenlanding is, na het ontbreken van thermiek, gewoon netjes gepland en netjes uitgevoerd. Het was misschien even schrikken voor de omstanders, maar de piloot wist gelukkig precies waar hij mee bezig was!

Na de buitenlanding waren de eigen "hulptroepen" gelukkig redelijk snel ter plaatsen. Hier de link naar een kort filmpje van RTV Drenthe van het demonteren van het vliegtuig.

Foto: Herman van Oost