NK Zweefvliegen 2012

De Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen 2012 vinden plaats op het zweefvliegveld Terlet bij Arnhem. De wedstrijdperiode is van 17 tot en met 26 mei.

Logo NK

Indeling in klassen

Vanwege de prestatieverschillen tussen de diverse zweefvliegtuigen, zijn de deelnemers in een 3-tal klassen ingedeeld t.w. de club, combi en open klasse (in oplopende prestatie van de vliegtuigen). Voor meer uitleg over deze handicap indeling en wedstrijdvliegen in het algemeen, neem een kijkje op de site van het NK.

Dit jaar doen maar liefst twee ACS leden mee met het NK. In de club klasse doet Hinse Osinga mee voor zijn allereerste NK met onze Pégase, call sign "Sierra Papa" (SP), terwijl in de open klasse oudgediende Hadriaan van Nes een gooi gaat doen naar een podiumplaats met zijn eigen DG-800S met call sign "Sierra Niner" (S9).

Hoe vind je Terlet?

Indien u met de auto via de A-12 komt neem de afslag Arnhem-Noord en volg je de bewegwijzering vliegveld Terlet. Komt u via de A-50 vanuit Apeldoorn richting Arnhem, dan neemt u de afslag Schaarsbergen, na deze afslag rechtsaf en dan is Terlet op de borden aangegeven. Het adres voor in de route planner is: Apeldoornseweg 203, 6816 SM Arnhem.