2x zilver op NK zweefvliegen 2012

Melden we al eerder dat twee van onze leden dit jaar meedoen aan het NK zweefvliegen, dit jaar gehouden op het nationaal zweefvliegcentrum Terlet, nu kunnen we melden dat beide heren er in geslaagd zijn een verdiende zilveren plak in de wacht te slepen!

Dagwinnaars

Zowel Hinse (dag 1) als Hadriaan (dag 3 en 6) wisten in hun klasse dagoverwinningen op hun naam te zetten. Bij voldoende afstand is zo'n dagoverwinning, naast een flesje wijn, goed voor 1000 punten.
Bij het NK is het echter zaak om constant goed te scoren, en dat is beide piloten prima gelukt. Vooral in de open klasse, met 20 deelnemers, wist Hadriaan op beslissende momenten een goede dag neer te zetten en daarmee de concurrentie voor te blijven.

Rookie of the Year

Omdat dit voor Hinse pas zijn allereerste NK was (dat belooft wat voor de toekomst) werd hem tevens de "Rookie of the Year Award" toegekend.

Uitslagen en foto's

Voor de complete uitslagen en heel veel spectaculaire finish foto's zie de officiële NK web site.

Club Klasse

1. Stefan Telkamp
  2. Hinse Osinga
  3. Patrick van Breemen-Schneider

Combi Klasse

1. Steven Raimond
  2. Peter Millenaar
  3. Alfred-Paul Alfers

Open Klasse

1. Ronald Termaat
  2. Hadriaan van Nes
  3. Jelmer Wassenaar

Felicitaties en dank

Felicitaties aan alle kampioenen en een woord van dank aan het team van het NK, compleet bestaand uit enthousiaste vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers (èn de sponsors) is een NK zweefvliegen niet mogelijk.

Alle foto's bij dit artikel zijn van Oedske Osinga