3e plaats op Junioren

Afgelopen week is de 41e Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) gehouden op vliegveld Venlo. De "Junioren" vormt een kweekvijver voor aankomend wedstrijdtalent. Voor de ACS deed vorige week Christiaan Verhulst mee met de club Discus "Sierra Oscar" en na een zéér spannende laatste wedstrijddag wist hij beslag te leggen op de 3e plaats.

De wedstrijd

Nadat aanvankelijk een paar dagen gecancelled moest worden vanwege het typische Nederlandsche zomerweer konden later in de week toch een aantal pittige opdrachten gevlogen worden en met een totaal van 5 vliegbare dagen is het ook een echte wedstrijd geworden.
Na een aarzelend begin op de eerste (matige) dag wist Christiaan twee derde plaatsen, één tweede plaats en op dag 4 zelfs de dagoverwinning op zijn naam te zetten. Door deze constante prestaties stond Christiaan op de voorlaatste dag op de eerste plaats in het klassement van totaal 16 deelnemers. Helaas moest hij op de laatste dag met een 300 km opdracht een buitenlanding maken bij het Duitse plaatsje Coesfeld nèt over de grens. Omdat één deelnemer op die dag wèl rond wist te komen (erg knap) werd dit een zgn. 1000 punten dag en wisten een tweetal deelnemers Christiaan voorbij te streven in het klassement met minder dan 100 punten verschil tussen de nummers 1 en 3.

Links

Voor alle uitslagen zie http://www.soaringspot.com/njw2012/results/ en voor de dagverslagen kijk op de officiële NJW site http://www.njw.zweefportaal.nl/news.php

De uitslag

Plaats Registratie Piloot Club Vliegtuig Punten
1. 4F Maurits van Lelyveld ZVC Volkel LS 8 2463
2. INF Lennart Batenburg ZC Soesterberg LS 3 2416
3. SO Christiaan Verhulst ACS Discus 2396

De ACS feliciteert alle deelnemers met het behaalde resultaat en dankt de organisatie voor een vlekkeloos en veilig verlopen wedstrijd.