Extra voordelig zweefvliegen voor de jeugd

Ook in 2007 zal er hoogstwaarschijnlijk weer een iFly-actie zijn. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaardenden (KNVvL), afdeling zweefvliegen, geeft circa 50 jongeren van 14 tm 19 jaar de kans om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Bij eventuele extra sponsoring kan hun aantal oplopen tot 100. Vereisten: havo- of vwo-opleiding volgen met Nederlands, Engels en Wiskunde in het vakkenpakket en voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart.

European Pilot & Selection Training (EPST) en KNVvL-Afdeling Zweefvliegen ondersteunen de regeling financieel. Ze verwachten dat er enthousiaste zweefvliegers en toekomstige burgerluchtvaartpiloten uit voortkomen. Wie zich als kandidaat voor deze iFLY-regeling opgeeft, mag nog geen vliegervaring hebben.

De precieze vorm van de iFly-regeling voor 2007 is nu bekend. Let op, je moet je voor 1 februari 2007 hebben aangemeld. Je kan je voorkeur voor de Aero Club Salland aangeven in de laatste invulvelden.

Geef je snel op! Met Pasen kan je dan al beginnen met je zweefvliegopleiding en de meivakantie zal bij de Aero Club Salland helemaal in het teken staan van een jeugdzweefvliegkamp!

Heb je nog vragen over zweefvliegen via de iFly-regeling bij de Aero Club Salland, dan kan je het onderstaande formulier invullen voor meer informatie.

iFly-informatieformulier