Geslaagde Open Dag 2016

De Open Dag 2016 van de Aero Club Salland was een groot succes. Het belangrijkste doel, het promoten van de zweefvliegsport, is ruimschoots gehaald, mede dankzij de brede media belangstelling.

Ruime belangstelling

Dankzij de grote groep vrijwilligers en de inzet van extra tweezitter zweefvliegtuigen, zijn we er in geslaagd om een 70-tal belangstellenden rond te vliegen. Omdat de weergoden ons toelachten, waren de meeste van deze introductie vluchten ook nog eens thermisch, zodat men aan den lijve kon ondervinden hoe je op zonnekracht "boven" kunt blijven. Ook onze simulator was zeer in trek. Daarnaast waren er gedurende de dag een aantal spectaculaire aerobatics demonstraties van o.a. Sape Miedema met hun Fox zweefvliegtuig.

Luchtruim problematiek

SBS6 kwam opnamen maken voor hun programma "Hart van Nederland" om aandacht te schenken aan een dreigende luchtruim aanpassing pal boven ons vliegveld ten behoeve van het nog uit te breiden vliegveld Lelystad, dat, als het aan de politiek in Den Haag ligt, moet gaat dienen als uitwijk voor Schiphol.
Onze voorzitter Jeroen Neelemans, legt in het filmpje van SBS6 uit, waarom deze hoogtebeperking een probleem gaat worden en mogelijk zelfs het voortbestaan van Aero Club Salland op deze locatie in gevaar brengt!
"Onder de 1000 m is prima voor de vliegopleiding, waarbij starten en landen geoefend moet worden", aldus Jeroen, "maar voor het echte overland zweefvliegen zijn hoogtes boven de 1000 m nodig".

In de media

Ook regionale media, zoals Vechtdal FM, Dalfsennet en de plaatselijke krant van Lemelerveld waren van de partij.