CAE Open Benelux Gliding Championships 2016

Op dit moment zijn de CAE Open Benelux Gliding Championships 2016 bezig op het nationale zweefvliegcentrum Terlet bij Arnhem. Ook een aantal piloten van de Aero Club Salland nemen deel aan deze wedstrijd.

Voor alle details, zie de officiële web site NK Zweefvliegen. De wedstrijd is opgedeeld in een aantal klassen, dit is nodig omdat de prestaties van de diverse zweefvliegtuigen elkaar teveel ontlopen om ze allemaal tegen elkaar te laten vliegen. Tijdens de wedstrijd krijgen de deelnemers diverse opdrachten. Bij goed zweefvliegweer (altijd afwachten in Nederland), zijn opdrachten van meer dan 500 km op een dag mogelijk.

Kijkje nemen

Het nationale zweefvliegcentrum Terlet is open voor het publiek, en vooral de starts en finishes van de wedstrijd zijn spectaculair en goed te volgen vanaf het terras.

Indien u met de auto via de A-12 komt neem de afslag Arnhem-Noord en volg je de bewegwijzering vliegveld Terlet. Komt u via de A-50 vanuit Apeldoorn richting Arnhem, dan neemt u de afslag Schaarsbergen, na deze afslag rechtsaf en dan is Terlet op de borden aangegeven. Het adres voor in de route planner is: Apeldoornseweg 203, 6816 SM Arnhem.

Succes

Wij wensen de organisatie en deelnemers een spannende en vooral veilige wedstrijd toe en uiteraard succes voor "onze" mannen, Lars, Hinse en Hadriaan.