Komend weekend Sallandse Tweedaagse 2016

De Sallandse Tweedaagse wedstrijd (afgekort S2D) is een landelijke zweefvliegwedstrijd die elk jaar op ons veld wordt georganiseerd. Er doen dit jaar bijna 50 zweefvliegtuigen mee met topvliegers uit het hele land.

Populaire wedstrijd

De S2D is een begrip onder de Nederlandse zweefvliegers en erg populair vanwege ons mooie veld, uitstekende BBQ maar bovenal vanwege de goede thermische condities "op Salland". Ook dit jaar is de S2D een onderdeel van de landelijke G-NL wedstrijden.

Mooi weer?

Het blijft altijd een gok natuurlijk in Nederland, maar na weken, maanden van ronduit slecht of matig zweefvliegweer, lijkt daar precies dit komende weekeind een kentering in te komen. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden!

Gratis toegankelijk

De wedstrijd is vrij toegankelijk voor het publiek, maar vanwege veiligheidsoverwegingen kan men op deze dagen niet massaal naar het veld komen. Maar ook vanaf het gezellige terras bij "Het luchtkasteel" is de wedstrijd goed te volgen. De starts, maar vooral de finishes zijn spectaculair om te zien. Ook zal de wedstijd te volgen zijn op het TV scherm in de kantine.