NK Zweefvliegen 2017 zit er op

De Nederlandse Kampioenschappen 2017 zitten er op. Gisteren was de laatste vliegdag en gisteravond zijn op op het nationale zweefvliegcentrum Terlet de prijzen uitgereikt.

ACS goed vertegenwoordigd

Met maar liefst 4 vliegers was de ACS goed vertegenwoordigd tijdens deze NK 2017. In de club klasse deden Lars Berendes en Hinse Osinga mee, in de 18-meter Hadriaan van Nes en in de combi klasse Martin Bierhuizen.

Geslaagd NK

Het NK is in het verleden diverse keren uitgeweken naar het buitenland in verband met de wisselende weersverwachtingen in eigen land. Niet altijd is het ideaal weer voor het zweefvliegen, laat staan een wedstrijd waarbij minimaal 4 wedstrijddagen gevlogen moet worden om van een geldig NK te mogen spreken.
In 2017 is er voor gekozen om het NK te vliegen vanaf het nationale zweefvliegcentrum Terlet, en dat heeft zeer goed uitgepakt. Met maar liefst 7 wedstrijddagen in alle klassen is aan die eis van 4 wedstrijddagen ruimschoots voldaan. Het weer was zelfs zo goed dat er opdrachten van 300, 400 en 500 km konden worden uitgeschreven.

Zilveren plak in de 18-meter

ACS-er Hadriaan van Nes wist na een zeer spannende strijd beslag te leggen op een zilveren plak in de 18-meter klasse en moest alleen in Sikko Vermeer zijn meerdere erkennen.
De club klasse sloot met Lars op een mooie 5e en Hinse op een 8e plek, terwijl Martin in de combi klasse tot een 10e plaats kwam.

Alle uitslagen

NK2017 na 7 wedstrijddagen afgesloten en het overzicht van de podiumplaatsen

Gefeliciteerd

Wij feliciteren alle winnaars met hun prestatie en bedanken de organisatie en alle vrijwilligers voor een vlekkeloos en veilig verlopen NK.

NK in het nieuws

KLM Flight Academy – NK Zweefvliegen 2017 – dag 10