Komend weekend Sallandse Tweedaagse 2019

De Sallandse Tweedaagse wedstrijd (afgekort S2D) is een landelijke zweefvliegwedstrijd die elk jaar op ons veld wordt georganiseerd. Er doen dit jaar ruim 30 zweefvliegtuigen mee, met top vliegers uit het hele land.

S2D

De S2D is een begrip onder de Nederlandse zweefvliegers en erg populair vanwege ons mooie veld, uitstekende BBQ maar bovenal vanwege de goede thermische condities "op Salland". Ook dit jaar is de S2D een onderdeel van de landelijke G-NL wedstrijden.

Goed weer?

Het blijft altijd een gok in Nederland, en een zweefvliegwedstrijd staat en valt met goed weer. Hopelijk heeft de wedstrijdleiding goede contacten, de voorspelling is in ieder geval erg onbestendig, met name voor de zaterdag. We gaan het zien!

Gratis toegang

De wedstrijd is vrij toegankelijk voor het publiek, maar vanwege veiligheidsoverwegingen kan men op deze dagen niet massaal naar het veld komen. Toch is vanaf het gezellige terras bij "Het luchtkasteel" de wedstrijd goed te volgen. De starts, maar vooral de finishes zijn spectaculair om te zien. Ook zal de wedstijd te volgen zijn op het TV scherm in de kantine, aangezien de meeste deelnemers te volgen zijn via web sites als Spot the gliders! en Glider Radar