Meevliegen

Introductievlucht

Je hebt vast weleens een zweefvliegtuig nagekeken. Zou je daar zélf niet eens in willen zitten? Ervaren hoe dat is? Kennismaken met het zweefvliegen? Nou, wat let je?

Het hele vliegseizoen door, van half april tot begin oktober, kun je elke dag terecht bij Aero Club Salland om mee te vliegen in een tweezitter en vanaf het eerste weekend in maart tot het laatste weekend in oktober ook nog tijdens de weekenden. Je bent dan de passagier van een ervaren zweefvlieger, die je voor, tijdens en na de vlucht het nodige vertelt over het vliegtuig, vliegen en de mooie omgeving. Na afloop krijg je een doopvluchtcertificaat als herinnering.

Hoe lang duurt een vlucht

Introductievlucht al voor 40 euro

Een kennismakingszweefvlucht duurt ongeveer 8 tot maximaal 15 minuten. Dit hangt af van het weer en de drukte. Je kunt ook kiezen voor een vlucht in ons motorzweefvliegtuig, hetgeen ongeveer 15 minuten zal duren. De keus is aan jezelf. Met ons motorzweefvliegtuig kan je ook nog langere vluchten maken, tot wel een vol uur!

Bel de Aero Club Salland (0572-371543) om te reserveren (vanaf 10:00 uur). Door de grote populairiteit van het zweefvliegen moet helaas rekening gehouden worden met enige wachttijd.

Zelf doen of cadeau geven?

Zo'n start is natuurlijk ook een originele — noem het maar spectaculaire — cadeautip! In de kantine van Aero Club Salland zijn waardebonnen verkrijgbaar, die recht geven op een kennismakingsvlucht. Een waardebon blijft 12 maanden geldig. Je kan via onze webwinkel direct een waardebon kopen!

Groepen

Ook groepen zijn van harte welkom. Zo hebben al de nodige bedrijven en instellingen, als onderdeel van een onvergetelijk personeelsuitstapje, kennisgemaakt met het zweefvliegen. Meer dan eens hebben we later daar mensen van terug gezien voor een volledige kennismakingsdag of zelfs als aspirantlid.

In verband met de capaciteit moet voor groepen van tevoren een afspraak worden gemaakt. Bel de Aero Club Salland voor de mogelijkheden.

Mag het ietsje meer zijn?

Wil je misschien meer zweefvliegen, probeer dan eens een introductiecombinatie met een zweefvliegvlucht én motorzweefvliegvlucht. Of neem eens drie echte vlieglessen! Alle piloten en aanstaande piloten gaan natuurlijk een hele week zweefvliegen!

Genieten van Nederland!

Met ons motorzweefvliegtuig is het mogelijk om het mooie Nederland van boven te bekijken. Bijvoorbeeld met een vluchtje langs het schitterende Giethoorn, of langs de kastelen bij Vorden of misschien wel langs de meanders van de IJssel!