Borkenberge

Het tweede keerpunt is bijna bereikt; vliegveld Borkenberge ligt nog maar iets zuidelijker. In de verte zijn al de contouren van het Ruhrgebied te zien: veel koeltorens, schoorstenen en industrieterreinen. Op Borkenberge wordt heel actief aan zweefvliegen gedaan, door meerdere clubs zelfs, dus hier vliegen overal wel zweefvliegtuigen. Boven het schietterrein draaien al een paar zwevers in een thermiekbel. Da's lekker makkelijk!

Vliegveld Borkenberge

Het veld direct te zuiden van het vliegveld is een militair oefenterrein voor tanks. In het weekeinde is dit echter niet actief, zodat er zonder problemen boven gevlogen kan worden. De thermiek gaat nu zelfs tot boven de 1700 meter!