Opdracht voltooid!

Het is gelukt! Uiteindelijk is in iets meer dan vier uur deze opdracht van circa 310 kilometer voltooid, puur op zonnekracht!

Na de vlucht wordt de GPS-logger nog uitgelezen zodat met speciale software precies gekeken kan worden waar gevlogen is. Hiernaast staan plaatjes van de hele vlucht. Links in Google Earth en rechts met barogram in SeeYou. Met deze plaatjes kan de hele vlucht in gedachten nog eens dromerig over worden gedaan...

Zelf overland?

Overlandvliegen is geweldig, maar dit doe je niet zo maar. Eerst zal je je de basis van het zweefvliegen moeten eigen maken: het besturen van het vliegtuig, het starten en het landen. En dat onder allerlei verschillende weersomstandigheden.

Leren zweefvliegen

Bij de Aero Club Salland kan je zo'n basiscursus zweefvliegen doen. Wil je liever eerst eens meemaken wat zweefvliegen nu precies is, dan kan dat door een introductievlucht of introductiedag zweefvliegen, waarin je zelf al wat mag sturen!