Beginnersopleiding

Snel de basis onder de knie!

Leer zweefvliegen al vanaf 365 euro

Bij de Aero Club Salland kan je als aspirantlid een vijfdaagse elementaire beginnersopleiding doen. Deze wordt begonnen met een klein beetje theorie, waarna je in ongeveer 15 vluchten voornamelijk leert hoe je het vliegtuig moet besturen. Door de vele starts in de relatief korte tijd zal je (afhankelijk van je aanleg) aan het einde van de vijf dagen in staat zijn om, nog wel met wat mondelinge aanwijzingen, het vliegtuig te starten, veilig te besturen en misschien ook al een beetje te landen!

In de 10-daagse beginnersopleiding wordt in het tweede deel doorgegaan waar de 5-daagse opleiding gestopt is. Veel aandacht zal er besteed worden aan het vliegen van zuivere bochten, een goed circuit en vooral nette landingen. Aan het einde van de 10-daagse beginnersopleiding ben je doorgaans (weer afhankelijk van je aanleg natuurlijk) in staat om zelf helemaal het vliegtuig te besturen, thermiek te zoeken, je vlucht te plannen en ook om een redelijke landing te maken.

Versnelde opleiding met onze motorzwever

De beginnersopleiding bied je de mogelijkheid om een snelle start te maken, doordat je in een korte periode intensief getraind wordt. Daarnaast biedt Aero Club Salland nog een unieke optie aan voor mensen met weinig tijd. Met behulp van een motorzwever wordt aan het begin van je zweefvliegopleiding een intensief programma afgewerkt, waardoor de opleiding aanzienlijk wordt versneld. Dit bespaart uiteindelijk behoorlijk veel tijd.

Curusonderdelen

Hieronder volgt een korte opsomming van onderdelen die in de beginnersopleiding aan de orde komen.

Wat kost een weekje vliegen?

De tarieven vind je op onze tarievenpagina. De prijzen zijn inclusief instructie en het gebruik van de zweefvliegtuigen.

April t/m september, maandag t/m vrijdag

De zweefvliegopleidingen worden van april tot en met september en dan van maandag tot en met vrijdag gehouden. Zo'n hele week staat volledig in het teken van het 'leren vliegen', Iedere dag begint om 09:30 uur met een briefing en eindigt rond 18:00 uur met het opruimen van de vloot en het napraten aan de bar. Overnachtingen en geheel verzorgt ontbijt, lunch en diner zijn allemaal mogelijk op de ons vliegveld.

Aanmelden

Wil je je aanmelden als aspirantlid voor de beginnersopleiding zweefvliegen de Aero Club Salland dan kan dat natuurlijk! Gebruik het onderstaande aanmeldingsformulier en stuur dit naar het adres dat aan het einde van het formulier vermeld is.

Informatie aanvragen

Heb je nog vragen over het aspirantlidmaatschap of de beginnersopleiding zweefvliegen bij de Aero Club Salland, dan kan je dit aanvragen door gebruik te maken van het onderstaande formulier. Ook kan je natuurlijk even bellen met ons clubhuis: 0572-371543.

Vraag of opmerking over de beginnersopleiding zweefvliegen