Gevorderde opleiding

Op weg naar solo!

Leer zweefvliegen al vanaf 365 euro

Het doel van de gevorderde opleiding is om helemaal alleen, solo, te gaan vliegen. In de vluchten tot je eerste solo zal er veel aandacht besteed worden aan het nemen van beslissingen en de vluchtplanning. Verder word je ook op bijgeschaafd met starten, thermieken en landen. Het aantal vluchten voordat je solo kan gaan vliegen is erg afhankelijk van je aanleg en ook van de weersomstandigheden.

Alleen in de Junior!

Voor de solisten heeft de Aero Club Salland maar liefst drie Juniors beschikbaar. Op deze vliegtuigen kan je als solist je ervaring uitbreiden. Er is altijd de mogelijkheid om in zo'n Junior ook langere vluchten te maken, soms wel van drie of vijf uur!

Bijzondere vliegmanoeuvres

Ook in de gevorderde vliegopleiding komen er weer bijzondere vliegmanoeuvres aan bod. Zo zal je de asymmetrische overtrek, negatieve G-krachten en ongewone vliegstanden geleerd worden.

Cursusonderdelen

Hieronder volgt een korte opsomming van onderdelen die in de gevorderde opleiding aan de orde komen.

April t/m september, maandag t/m vrijdag

De zweefvliegopleidingen worden van april tot en met september en dan van maandag tot en met vrijdag gehouden. Zo'n hele week staat volledig in het teken van het 'leren vliegen', Iedere dag begint om 09:30 uur met een briefing en eindigt rond 18:00 uur met het opruimen van de vloot en het napraten aan de bar. Overnachtingen en geheel verzorgt ontbijt, lunch en diner zijn allemaal mogelijk op de ons vliegveld.

Aanmelden

Wil je je aanmelden als aspirantlid voor de zweefvliegopleiding voor gevorderden bij de Aero Club Salland dan kan dat natuurlijk! Gebruik het onderstaande aanmeldingsformulier en stuur dit naar het adres dat aan het einde van het formulier vermeld is.

Informatie aanvragen

Heb je nog vragen over het aspirantlidmaatschap of over de zweefvliegopleiding voor gevorderden bij de Aero Club Salland, dan kan je dit aanvragen door gebruik te maken van het onderstaande formulier. Ook kan je natuurlijk even bellen met ons clubhuis: 0572-371543.

Vraag of opmerking over de gevorderde zweefvliegopleiding