GPL-opleiding

Op weg naar het GPL!

Leer zweefvliegen al vanaf 365 euro

Het doel van de 'Glider Pilot License'-opleiding is te komen op een niveau waarmee de GPL-examenvluchten gedaan kunnen worden. Deze opleiding wordt gegeven aan mensen met minimaal 75 solostarts. Voor het afleggen van het feitelijke examen dienen overigens ook de theoriecertificaten behaald te zijn.

Cursusonderdelen

Hieronder volgt een korte opsomming van onderdelen die geoefend worden voor de GPL-opleiding.

GPL-examen

Het is mogelijk om op de Aero Club Salland je GPL-examen af te leggen. Voor zowel de doellandingen als voor de examenvluchten is doorgaans voldoende capaciteit wat betreft de vliegtuigen en gedurende het hele vliegseizoen zijn er ook praktisch altijd examinatoren beschikbaar. Hoe kan je je zweefvliegvakantie nu beter eindigen dan met een GPL?

Wat kost een weekje vliegen?

De tarieven vind je op onze tarievenpagina. De prijzen zijn inclusief instructie en het gebruik van de zweefvliegtuigen.

April t/m september, maandag t/m vrijdag

De zweefvliegopleidingen worden van april tot en met september en dan van maandag tot en met vrijdag gehouden. Zo'n hele week staat volledig in het teken van het 'leren vliegen', Iedere dag begint om 09:30 uur met een briefing en eindigt rond 18:00 uur met het opruimen van de vloot en het napraten aan de bar. Overnachtingen en geheel verzorgt ontbijt, lunch en diner zijn allemaal mogelijk op de ons vliegveld.

Aanmelden

Wil je je aanmelden als aspirantlid voor de GPL-opleiding bij de Aero Club Salland dan kan dat natuurlijk! Gebruik het onderstaande aanmeldingsformulier en stuur dit naar het adres dat aan het einde van het formulier vermeld is.

Informatie aanvragen

Heb je nog vragen over het aspirantlidmaatschap of de GPL-opleiding bij de Aero Club Salland, dan kan je dit aanvragen door gebruik te maken van het onderstaande formulier. Ook kan je natuurlijk even bellen met ons clubhuis: 0572-371543.

Vraag of opmerking over de GPL-opleiding