Weinig tijd?

Druk bestaan maar toch willen zweefvliegen?

Bij de Aero Club Salland is het ook mogelijk om een zweefvliegopleiding te volgen naast een druk bestaan. We willen natuurlijk altijd mee werken aan het vinden van een goede oplossing zodat ook jij de lol van het zweefvliegen kan beleven!

Sneller leren vliegen met de motorzwever

Een van de unieke opties die Aero Club Salland aanbiedt is het gebruik van de motorzwever om de opleiding te versnellen. Doordat de motorzwever niet afhankelijk is van startmiddelen en thermiek kan net zo lang worden gevlogen als nuttig is voor je zweefvliegopleiding. Er is een speciaal opleidingsprogramma van ongeveer drie uur waar alle basisbeginselen op een efficiënte manier worden bijgebracht. Na dit begin gaat het lesprogramma verder op het zweefvliegtuig. Door het gebruik van de motorzwever wordt het totale lesprogramma significant ingekort.

In principe wordt de drie uur over twee dagen verspreid. Bijkomend voordeel is dat deze motorzweefvluchten ook ’s avonds of aan het eind van de middag te plannen zijn. Er zijn twee basisvarianten. Natuurlijk kunnen er in overleg andere varianten worden afgesproken.

Variant A: 3 uur motorzweven en 10 starts op zweefvliegtuig

Deze variant neemt ongeveer een week tijd in beslag en is te vergelijken met de beginnerscursus. Verschil is dat aan het begin van de week op de motorzwever wordt gevlogen. Het voordeel hiervan is dat de opleiding wordt versneld en men aan het eind van de week een hoger niveau heeft bereikt. Na drie uur motorzweven wordt de overgang gemaakt naar het zweefvliegtuig, waar tien starts op worden afgewerkt in de rest van de week.

Variant B: 3 uur motorzweven

De drie uur wordt in principe verspreid over twee dagen. De planning geschiedt in overleg en zou in principe ook ’s avonds kunnen zijn. Deze variant kan ook een goede aanvang zijn voor een zweefvliegopleiding elders in het land.

Een of twee dagen per week?

Kan je niet een hele werkweek vrij maken om te komen zweefvliegen, maar een enkele doordeweekse dag, dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld gedurende vier weken een of twee dagen langs te komen en dan toch gewoon als aspirantlid de beginnersopleiding te volgen.

Wat kost een een weekje vliegen?

versnelde opleiding, 5 dagen met 3 uur motorzweven + 10 starts € 730,-
versnelde opleiding, 10 dagen met 3 uur motorzweven + 25 starts € 1025,-
3 uur motorzweven € 480,-
aanvullend 3e / 4e week (5 dagen - 15 starts), per week € 260,-
extra start € 16,-

Aanmelden

Wil je je aanmelden als aspirantlid voor de versnelde opleiding zweefvliegen van de Aero Club Salland dan kan dat natuurlijk! Gebruik het onderstaande aanmeldingsformulier en stuur dit naar het adres dat aan het einde van het formulier vermeld is.

Informatie aanvragen

Heb je nog vragen over de versnelde zweefvliegopleiding of heb je nog vragen over hoe je bij de Aero Club Salland toch kan zweefvliegen terwijl je krap in je vrije tijd zit, dan kan je dit aanvragen door gebruik te maken van het onderstaande formulier. Ook kan je natuurlijk even bellen met ons clubhuis: 0572-371543.

Vraag of opmerking over de beginnersopleiding