Zweefvliegen is betaalbaar

Zweefvliegen is een betaalbare sport die zelfs beoefend kan worden door bijvoorbeeld jeugd met een bijbaantje. Een heel jaar zweefvliegen als lid van de Aero Club Salland kost nog geen € 1000,- (op basis van het seniorlidmaatschap en 50 vluchten, zie ook onze tarieven).

Dit is verrassend goedkoop, want een zweefvliegclub is bijna een 'onderneming', met zweefvliegtuigen, ophaalwagens, lieren, een tractor, een grote hangaar, een goed uitgeruste vliegtuigwerkplaats en een mooie goede werkplaats voor al het rollend materieel. Zweefvliegverenigingen doen er echt alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen aan deze fantastische sport kan deelnemen!

Actieve leden houden zweefvliegen betaalbaar

Onze instructeurs en zweefvliegtechnici betalen net als alle andere clubleden gewoon contributie en werken onbetaald. Dat geldt ook voor de technici en monteurs die het 'wagenpark' en de lieren beheren. Voor de webmasters van onze website en intranet bijvoorbeeld. Als een clublid zijn of haar professionele deskundigheid kan inzetten voor de vereniging, dan maken we daar natuurlijk gebruik van. Want ieders hulp is méér dan welkom; zelfs noodzakelijk om zweefvliegen een betaalbare sport voor iedereen te laten blijven.