Spring naar: Hoofdmenu, Service menu, Inhoud, Sitemap of Meer informatie over toegankelijkheid, InstellingenZweefvliegen met of zonder brevet

Leren zweefvliegen doe je eerst in een tweezitter. Eerst leert je instructeur hoe je bochten moet vliegen, hoe je moet thermieken, hoe je moet starten en landen, enzovoort. Als de instructeurs van mening zijn dat je het vliegtuig veilig kan starten, besturen en landen, dan mag je alleen, solo, vliegen. Nog zonder brevet!

Ervaring opdoen zonder brevet

Tijdens het solovliegen ga je je vliegervaring uitbreiden. Je leert ook steeds nieuwe vliegmanoeuvres met een instructeur in een tweezitter, die je daarna solo weer kan oefenen in een éénzitter. Langzaam aan leer je om onder allerlei verschillende weersomstandigheden te vliegen en al snel zal je ook steeds geavanceerdere zweefvliegtuigen mogen besturen.

Het brevet: Glider Pilot License

Na het solovliegen is het volgende doel om je GPL (Glider Pilot License) te halen. Dit is een internationaal erkend vliegbrevet en geeft je het recht, maar ook de verantwoordelijkheid, om zelf zonder begeleiding van een instructeur te kunnen zweefvliegen. Hiervoor moet je eerst een theorie-examen afleggen in een aantal onderwerpen van het zweefvliegen, zoals meteorologie en naviagatie bijvoorbeeld. Als je dan voldoende geoefend hebt, kan je daarna je vliegexamen afleggen om in het bezit te komen van je GPL.

Na het halen van je zweefvliegbrevet, dan mag je bijvoorbeeld andere mensen meenemen in een tweezitter en dan mag je ook afstandsvluchten uitvoeren. Bij al deze nieuwe mogelijkheden word je natuurlijk ook begeleid door de instructeurs. Na het behalen van je GPL mag je op termijn ook nog meer verschillende types zweefvliegtuigen besturen.Sponsor van Aero Club Salland: Qontent
Spring naar: Hoofdmenu, Service menu, Inhoud, Sitemap of Meer informatie over toegankelijkheid, Instellingen