Zweefvliegen in Nederland

Zweefvliegen wordt door heel Nederland beoefend, van Zeeland tot Groningen, van Wieringen tot de Limburgse heuvels. En natuurlijk in Overijssel bij de Aero Club Salland! De Aero Club Salland is met zo'n 160 actieve zweefvliegers een van de grootste en actiefste zweefvliegclubs in Nederland.

Druk luchtruim!

Nederland heeft een luchtruim waarin veel gevlogen wordt. Door allerlei passagiersvliegtuigen van en naar Schiphol bijvoorbeeld. Ook de kleinere luchthavens als Eindhoven, Twente en Groningen verwerken nog de nodige vluchten. Daarnaast wordt de luchtsport in Nederland druk beoefend door balonvaarders, motorvliegers en zweefvliegers. Dat vereist natuurlijk afstemming.

Praktisch geen beperkingen

De lucht boven Nederland is onderverdeeld in luchtgebieden elk met eigen regels voor de gebruikers van die luchtruimtegebieden. In het oosten van het land heeft de recreatieve luchtvaart weinig last van de professionele en militaire luchtvaart. Ons vliegveld in de natuur van Salland ligt dan ook perfect! We kunnen ongehinderd alle kanten op zonder lastige hoogtebeperking of verboden luchtruimtegebieden. Hiernaast is het vanuit Salland heel eenvoudig om een mooie zweefvlucht te maken naar Duitsland, waar de drukke luchtruimte gebieden nog verder weg liggen!

Luchtvaartkaart rond Salland

Luchtruimte rondom Lemelerveld