Sallandse Tweedaagse

De Sallandse Tweedaagse wedstrijd (afgekort S2D) is een landelijke zweefvliegwedstrijd die elk jaar op ons veld wordt georganiseerd. Er doen ongeveer 50 kisten mee met topvliegers uit het hele land. Voor toeschouwers zijn vooral de start en de finishes spectaculair om te zien.

Bij een zweefvliegwedstrijd vliegen alle vliegtuigen (in dezelfde klasse) dezelfde opdracht. Een opdracht kan bv. een route zijn van wel 300 km lang, in de vorm van een driehoek. Degene met de hoogste gemiddelde snelheid krijgt de meeste punten.

U kunt de wedstrijd meemaken vanaf het terras van onze kantine "het Luchtkasteel".

Informatie voor deelnemers:

De Sallandse tweedaagse wedstrijd wordt gevlogen in drie (bij voldoende aanmeldingen zelfs vier *) verschillende klasses:

Clubklasse IGC 0.96 tot en met 1.07
Standaard en 15-m klasse BGA 96 tot en met 104
Open klasse BGA 105 en hoger
Tweezitter klasse *) BGA 98 tot en met 102

In de clubklasse wordt gevlogen met de IGC handicap lijst, editie oktober 2015. In alle andere klassen zal worden gevlogen met de BGA handicaplist.

De Sallandse tweedaagse wordt dit jaar gehouden op 17 en 18 juni 2017. Ook dit jaar zal de S2D deel uit maken van de G-NL!. Inschrijven kan via de G-NL site.

De S2D editie 2016 opdrachten en uitslagen zijn te vinden op Soaring Spot

Lijst met deelnemers

De lijst met deelnemers is hier te vinden

SeeYou