Tips

Sta jij op het punt om een vlucht te boeken, of ga je binnenkort vliegen? Bekijk dan de tips op deze pagina om er een onvergetelijke dag van te maken.

Foto’s

Tuurlijk mag je foto’s en filmpjes maken! Als je zelf gaat vliegen is het natuurlijk niet zo handig, maar als passagier zijn er geen bezwaren. Vraag het voor de zekerheid wel even aan je piloot of hij/zij ook op de foto wil.

Weer

Zweefvliegen is een buitensport waarbij wij zeer afhankelijk zijn van het weer, het Nederlandse weer. Daarom is het handig om voordat je komt vliegen het weer goed te controleren. Wordt het zonnig? Overweeg dan kom een petje, zonnebrand en voldoende water mee te nemen. Is er kans op een bui? Denk dan aan een regenjas en goede schoenen.

Schoeisel

De Aero Club Salland bevindt zich op een grasveld. Dat kan nat zijn, ook als het weer goed is. Zorg er dus voor dat je goede schoenen aan doet, of in ieder geval meeneemt! Op sommige dagen zijn zelfs laarzen aan te raden.

Tijd

Wij zijn sterk afhankelijk van het weer. Daarom kan het soms zijn dat je wat langer moet wachten op je vlucht. Plan daarom bij introductievluchten voldoende tijd in na de geplande vlucht tijd. Dit geeft je ook ruimte om na de vlucht nog rustig een drankje te komen doen op ons gezellige terras.