Onze club

De Aero Club Salland is met zo’n 160 actieve zweefvliegers een van de grootste en actiefste zweefvliegclubs in Nederland. Op onze club genieten onze leden van hun vrije tijd om samen de vele verschillende mogelijkheden binnen onze prachtige sport mogelijk te maken. We proberen nieuwe zweefvliegers wegwijs te maken, gevorderden de kans te bieden de sport op hoog niveau uit te voeren. Of het nou alleen lokaal of ruim overland (ver weg van het veld) is, wij willen dat ieder lid ultiem geniet van het zweefvliegen. Met onze motorzwever is het ook mogelijk om op een erg goedkope manier te leren motorvliegen en verre vluchten te maken. Het clubgevoel is bij ons erg belangrijk en we genieten ervan om aan het einde van de dag gezellig na te praten over de mooie vliegavonturen die we samen hebben gemaakt.

Van vroeg in het voorjaar tot diep in het najaar kun je ‘op Salland’ op verschillende manieren kennis maken met het zweefvliegen, van gewoon een keer mee vliegen tot het volgen van opleidingen op maat, van een dag proeven van het zweefvliegen tot introductievluchten boven de prachtige omgeving met onze motorzwever.

Opgericht in 1971 kent onze vereniging inmiddels een rijke geschiedenis waarin de ACS is gegroeid naar de volwassen vereniging die het nu is met een moderne vloot en keurig materieel. Naast vliegen kun je ook uitstekend vakantie houden op onze camping. Wil je weten wat zweefvliegen kost? Kijk dan op onze tarieven-pagina.Benieuwd naar het lidmaatschap, kijk dan hier. Ook voor zweefvliegers buiten de club bied de ACS mogelijkheden. Ieder jaar organiseren wij een tweedaagse wedstrijd voor heel zweefvliegend Nederland en de rest van het jaar staan wij open voor gastvliegers.